itulau_fanua

Tulaga fa'amama ole transformer

I le avea ai o se masini eletise taua i totonu o le eletise, o le maualuga o le insulation o le transformer e fesoʻotaʻi saʻo ma le saogalemu ma le mautu o le faʻaogaina o le eletise. O le maualuga o le insulation o le gafatia lea o le transformer e tetee atu i le tele o overvoltages ma le umi o le umi o galuega galue i le taimi o le gaioiga, ma o se mea taua e le mafai ona le amanaiaina i le mamanu, gaosiga, faʻaogaina ma le tausiga o le transformer.

1. Faʻamatalaga o le tulaga faʻapipiʻi o le transformer O le tulaga faʻapipiʻi e faʻatatau i le gafatia o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le transformer e faʻamautu ai le faʻamaoni ma le saogalemu pe a faʻatumauina le tele o le tele o eletise ma voluma galue umi. E aofia ai le maualuga o le voltage e mafai ona faʻafeiloaʻi faʻatasi ma le puipuiga o le uila ma faʻalagolago saʻo i le maualuga o le voltage Um o meafaigaluega.

2. Insulation fausaga o transformer E tusa ai pe tutusa le tulaga insulation o le laina vilivili ma le tulaga le faaituau, e mafai ona vaevaeina le transformer i ni fausaga insulation se lua: insulation atoatoa ma graded insulation. O le transformer faʻatasi ai ma le fausaga faʻapipiʻi atoa o loʻo i ai le tulaga faʻapipiʻi tutusa o le pito o le laina faʻafefe ma le tulaga le mautonu, e maualuga atu le faʻaogaina, ma e talafeagai mo transformers ma tulaga maualuga voltage ma faʻalavelave faʻaogaina siosiomaga. O le transformer fa'atasi ai ma fa'avasegaga fa'alumaina e fa'atulagaina tulaga fa'a'ese'ese eseese i le va o le laina fa'ai'uga ma le itu le fa'aituau e tusa ai ma mana'oga moni e fa'amalieina le mamanu fa'amama ma fa'aitiitia tau.

3. Faʻataʻitaʻiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le transformer Ina ia faʻamautinoa o le maualuga o le faʻaogaina o le transformer e fetaui ma manaʻoga mamanu, e manaʻomia se faasologa o suʻega faʻapipiʻi. Mo transformers o loʻo i ai le maualuga o le voltage o le 220kV ma lalo ifo, o le 1-minute le faʻaogaina o le eletise e faʻataʻitaʻi ai le suʻega o le voltage ma se suʻega eletise faʻamalosi e masani ona faia e iloilo ai lo latou malosi faʻafefe. Mo transformers e maualuga le maualuga o le voltage, e manaʻomia foʻi suʻega faʻalavelave faʻalavelave. I faʻataʻitaʻiga falegaosimea, e masani ona faia se suʻega faʻafefeteina i le sili atu ma le faaluaina o le voltage faʻatulagaina e iloilo ai i le taimi e tasi le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻamaualuga autu ma le faʻalava umi.

E le gata i lea, o le fuaina o le faʻaogaina o le insulation, absorption ratio ma le polarization index o le viliina faʻatasi ma le togavao o se auala taua foi e iloilo ai le tulaga atoa o le insulation o le transformer. O nei fuataga e mafai ona iloa lelei le susu atoa o le insulation transformer, o le susu poʻo le palapala i luga o le pito i luga o vaega, ma le faʻaogaina o faaletonu o le ulu.

4. O a'afiaga e a'afia ai le maualuga o le insulation o le transformer I le taimi o le fa'agaioiga o le transformer, o mea e a'afia ai le maualuga o le insulation e masani lava ona aofia ai le vevela, susu, auala puipuia o le suauu ma le overvoltage aafiaga. 1) Temperature: O le vevela o se mea taua e aʻafia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le transformer. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o mea faʻapipiʻi e faʻaitiitia i le faʻateleina o le vevela, ma o le i ai o le susu i totonu o le suauʻu o le a faʻateleina ai foi le matua o le faʻafefe. O le mea lea, o le pulea o le vevela o le faʻaogaina o le transformer ma le tausia o le tulaga lelei o mea faʻapipiʻi o ni auala taua ia e faʻaleleia ai le maualuga o le insulation.

2) Susū: O le i ai o le susu o le a faʻavaveina ai le matua o mea faʻapipiʻi ma faʻaitiitia ai lona faʻaogaina. O le mea lea, i le taimi o le faʻaogaina o le transformer, e tatau ona matua faʻatonutonuina le susū ambient e puipuia ai mea faʻapipiʻi mai le susu.

3) Suauʻu auala puipuia: O auala eseese o le puipuiga o le suauu e iai aʻafiaga eseese i le faʻaogaina o le faʻaogaina. Talu ai ona o le suauʻu luga o le transformer faʻamaufaʻailogaina o loʻo faʻapipiʻiina mai le ea, e mafai ona puipuia lelei le faʻafefeteina ma le faʻasalalauina o le CO ma le CO2 i totonu o le suauʻu, ma faʻatumauina ai le lelei o le faʻaogaina o le suauu faʻafefe.

4) Aafiaga o le overvoltage: O le faʻaogaina o le malosi o se isi mea taua e aʻafia ai le maualuga o le insulation o le transformer. O le tele o le uila ma le malosi o le galue e mafai ona afaina ai le fausaga faʻapipiʻi o le transformer. O le mea lea, pe a mamanuina ma faʻaogaina le transformer, o le aʻafiaga o le overvoltage e tatau ona mafaufau atoatoa ma e tatau ona faia ni puipuiga talafeagai.

5. Fuafuaga e faʻaleleia ai le maualuga o le insulation o le transformer
Ina ia faʻaleleia le maualuga o le insulation o le transformer, o faiga nei e mafai ona faia:
1) Filifili mea e sili ona lelei insulating: tulaga maualuga insulating mea e sili atu insulation faatinoga ma umi auaunaga ola, lea e mafai ona faʻaleleia atili le insulationlevel o le transformer.
2) Faʻaleleia le mamanu faʻapipiʻi: E tusa ai ma le siosiomaga faʻaogaina ma mea e manaʻomia o le transformer, faʻamalieina le mamanu faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi talafeagai le faʻamaufaʻailoga e faʻamautinoa ai e mafai e le transformer ona tausia lelei le faʻaogaina o galuega i lalo o tulaga faigaluega eseese.
3) Faʻamalosia le mataʻituina ma le tausiga o le insulation: Faʻaauau le mataʻituina ma tausia le insulation o le transformer, vave iloa ma taulimaina faaletonu faʻaesea ma agingproblems, ma ia mautinoa o le tulaga insulation o le transformer e tausia i taimi uma i se tulaga maualuga.
4) Faʻaaogaina tekinolosi faʻamalosia le faʻaogaina: E ala i le faʻaogaina o tekonolosi faʻamalosia, e pei o le soblique winding, spiral or cosine wave boosting, o le maualuga o le insulation o le transformer e mafai ona faʻaleleia atili ma e mafai ona faʻaleleia le mafai ona faʻalavelave ma le faapalepale.
I se aotelega, o le tulaga insulation o le transformer o se vaega autu i lona saogalemu ma le mautu faagaoioia.E ala i le filifilia o mea e sili ona lelei insulation, optimizeing design insulation, faamalosiainsulation mataituina ma le tausiga, ma le faaaogaina insulation boosting tekinolosi, le tulaga insulation o le transformer e mafai ona fa'alelei lelei ma mafai ona fa'alautele lona soifua tautua.

Taimi meli: Aukuso-28-2024