side_banner

TRANSFORMER BØSNINGER

Hva er bøssinger?

Elektriske gjennomføringer er essensielle komponenter for et bredt spekter av elektrisk utstyr som transformatorer, shuntreaktorer og koblingsanlegg. Disse enhetene gir den nødvendige isolerende barrieren mellom den strømførende lederen og det ledende legeme av det elektriske apparatet ved jordpotensial. Denne kritiske funksjonen gjør det mulig for gjennomføringer å føre strøm ved høy spenning gjennom den ledende barrieren til utstyrskabinetter. JIEOZU-gjennomføringer er utformet for å forhindre elektrisk svikt fra overslag eller punktering, for å begrense varmestigning med gjeldende klassifisering, og for å motstå mekaniske krefter fra kabelbelastning og termisk ekspansjon.

Den innvendige isolasjonen til en bøssing må tåle de elektriske påkjenningene den vil tåle under drift. Disse spenningene er forårsaket av spenningspotensialforskjellen fra den energiserte lederen til de jordede komponentene som gjennomføringen går gjennom. I medium- og høyspenningsapplikasjoner må den interne isolasjonen også begrense starten av partiell utladning (PD) som gradvis kan forringe egenskapene og evnen til isolasjonen.

En bøssings utvendige isolasjon har spesifikke designelementer som antall skur og krypeavstand for å gi separasjon mellom de energiserte HV-koblingspunktene og jordpotensialet på utsiden av delen. Hensikten med disse funksjonene er å forhindre tørrbuedannelse (overslag) og krypning (lekkasje). Dry Arcing, vurdert av BIL, krever tilstrekkelig avstand for at bussen skal tåle elektriske impulser fra veksling og lynnedslag. Disse hendelsene kan forårsake overslagsfeil der det dannes en elektrisk lysbue fra HV-lederen direkte til jord dersom avstanden er utilstrekkelig for spenningen. Kryp (lekkasje) oppstår når forurensning bygger seg opp på overflaten av bøssingen og gir en ledende bane for strøm å følge langs overflaten. Inkludering av skur i gjennomføringsdesign øker effektivt overflateavstanden til gjennomføringen mellom HV-terminalen og bakken for å forhindre kryptap.

JIEZOU produserer innendørs og utendørs epoksygjennomføringer for koblingsutstyr, transformatorer og kraftapparater i både lav- og mellomspenningsklasser. Våre bøssinger er designet og testet for å oppfylle gjeldende CSA-, IEC-, NEMA- og IEEE-standarder.

Lavspenningsgjennomføringer er klassifisert for spenninger opp til 5kV/60kV BIL og mellomspenningsgjennomføringer er klassifisert for spenninger opptil 46kV/250kV BIL.

JIEZOU produserer epoksyforinger, som er den perfekte erstatningen for porselensforinger og har mange fordeler. Se vår artikkel om Epoxy Bushings vs Porselens Bushings

Bøssing for transformatorer

En transformatorgjennomføring er en isolerende enhet som lar en strømførende, strømførende leder passere gjennom transformatorens jordede tank. En stang-type bøssing har lederen innebygd, mens trekk-leder eller trekkstang bøssing har mulighet for en separat leder som kan installeres gjennom midten. Solide (bulktype) foringer og kapasitansgraderte foringer (kondensatortype) er de to hovedformene for foringskonstruksjon:

Solide gjennomføringer med porselens- eller epoksyisolator brukes vanligvis som koblingspunkter fra transformatorens lavspenningsviklingsside til utsiden av transformatoren.
Kapasitansgraderte foringer brukes ved høyere systemspenninger. Sammenlignet med solide foringer er de relativt komplekse i sin konstruksjon. For å takle de høye elektriske feltspenningene som genereres ved høyere spenninger, er kapasitansgraderte bøssinger utstyrt med en indre kapasitansgradert skjerm, som er innebygd mellom den sentrale strømførende lederen og ekstern isolator. Hensikten med disse ledende skjoldene er å redusere delvis utladning ved å styre det elektriske feltet rundt senterlederen, slik at feltspenningen konsentreres jevnt innenfor gjennomføringsisolasjonen.

Produktinformasjon—1,2 kV plaststøpt tri-klemme sekundær bøssing

bilde 12
bilde 13
bilde 14
bilde 15

Produktinformasjon—1,2kV epoksystøpt sekundærbøssing

bilde 16
bilde 17

Produktinformasjon—15kV 50A porselensbøssing (ANSI-type)

bilde 18
bilde 19

Produktinformasjon—35kV 200A trefaset integrert (ett stykke) lastsikringsbøssing

bilde 20
图片21

Hvis du vil vite mer, vennligst kontakt oss fritt.
W: www.jiezoupower.com
E: pennypan@jiezougroup.com


Innleggstid: 11. oktober 2024